HockeyNews
PLUS

Djurgården om jakten på nyförvärv och oroande skadorna: "Bekymmersamt"

(26484) Djurgården Alm Lekkerimäki Stoppel
Bildbyrån

Publicerad: 7 februari 2023

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Djurgården brottas med skador på backen Johan Alm och forwardstrion Jonathan Lekkerimäki, John Norman och Liam Öhgren veckan före deadline för övergångar.
Sportchefen K-G Stoppel berättar här om läget och om planen fram till den 15 februari.

På måndagen skadades JVM-forwarden Jonathan Lekkerimäki, 18, som börjat få fart på sitt spel efter en bitvis svår säsong med stora förväntningar på sina axlar.

Fotskadan uppstod på en träning på Hovet och beräknas ta åtta veckor att komma tillbaka ifrån. Då är vi inne i april.

– Vi får hoppas att det läker fortare, men det är prognosen nu i alla fall. Det är ingen fraktur utan det är en annan sak som brukar vara lite tjurigare, säger Djurgårdens sportchef K-G Stoppel till HockeyNews.se.

På nytt var oturen framme för Stockholmsklubben som plågats hårt av skador under hösten och vintern.

– Man ska träna som man spelar och intensiteten är hög. Det var en sjuk tillfällighet. Han hoppade undan för en spelare och tappade balansen och åkte in i sargen, säger Stoppel.

Med även Lekkerimäki skadad innebär det att Djurgårdens forwardstrio född 2004 har varit ur spel i minst en månad på grund av skador. Förutom månaden då de var på JVM i Kanada.

Liam Öhgren har för närvarande någon vecka kvar med sin skada och just före JVM var Noah Östlund handskadad.

LÄS MERNytt bakslag för Djurgården – forwarden har ådragit sig en fotskada

Och på temat skador har Djurgården fortfarande en del strul. Backen Johan Alm, 31, har missat halva säsongen och dras med en fotskada som inte vill ge med sig.

– Alm får vi se hur det blir med, säger Stoppel.

Resten av säsongen eller menar du närmaste tiden?

– Vi får se när han kommer tillbaka eller hur det blir där. Det är svårläkt helt enkelt.

Finns det någon prognos?

– Just nu är det skrivet i stjärnorna. Det är bekymmersamt.

Han kan inte träna på is?

– Nej, han är just nu inte på is heller. Han har problem med skridskon.

För John Norman, som har genomgått en av två ögonoperationer, återstår det ytterligare jobb att göra innan han är återställd.

– Han har den där operation så vi får ta det allt eftersom. Han kör på is, men har väl inte känt sig helt hundra. Det är bättre att det blir långsiktigt bra än att vi hastar iväg. Han spelar inte imorgon i alla fall, säger Stoppel inför matchen mot Tingsryd i Småland.

LÄS MERUppgifter: Djurgården nära värvning – centern återvänder till klubben

Djurgården lånade i förra veckan ut JVM-backen Calle Odelius till SHL-klubben Färjestad där han spelade två matcher.

– Han är tillbaka och sitter på bussen ner till Tingsryd.

Det var enligt K-G Stoppel inte aktuellt att förlänga utlåningen till Färjestad.

– Vi såg det här som en möjlighet att spela de där matcherna när vi hade folk och den veckan prioriterade vi andra backar före honom.

Hur tycker ni att det går för Calle?

– Han har mycket som är bra, men sedan har han mycket saker som han behöver lära sig framför allt nu när det börjar bli skarpare och skarpare läge. Han har fått sin tid och han kommer att få sin tid, men det handlar nånstans om att hantera situationerna i skarpa lägen. Då kan man inte göra så stor skillnad på om man är ung och talangfull eller gammal och rutinerad utan det är de som presterar här och nu som kommer att bli prioriterade. Det måste de ha med sig om de ska ta sina steg.

Djurgården har haft som plan att förstärka laget med en back och en forward innan transferfönstret smäller igen den 15 februari. Men nu har Lekkerimäki tillkommit på skadelistan.

– Nånstans ser vi väl att vi kanske behöver ersätta honom. Han besitter lite kvaliteter som vi blir utan.

HockeyNews.se har berättat om Djurgårdens och Lukas Vejdemos pågående dialog. Enligt Expressen är parterna i slutförhandling om ett kontrakt.

Börjar det närma sig något?

– Vi har en dialog, men han har inte skrivit på för oss och han har inte skrivit på för någon annan. Så länge det är så finns det hopp, säger K-G Stoppel.

Så det är öppet om det blir en eller två forwards?

– Så är det nog lite. Som sagt var, man kan ha en bild ena veckan, men den förändras hastigt och lustigt andra veckan. Nu har vi några dar för att se vad vi kan ta in och kan få in på den marknad som finns. Vi tittar både på back- och forwardssidan.

Brynäs har släppt backen Julius Bergman till Södertälje och även Tom Hedberg har varit övertalig i SHL-klubben. Djurgården spanar runt.

– Det är väl ett av namnen vi tittar på, så tittar vi på lite annat också och ser vad vi verkligen är beroende av, säger K-G Stoppel.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!